17 Nisan 2011 Pazar

Mayalı Sodalı Poğaça


    Malzemeler:

  • 1 su bardağı soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yuva maya
  • aldığı kadar un
  • üstüne sürmek için yumurta sarısı,susam
    İç malzemesi:
  • peynir,maydanoz
     Yapılışı:
  • sıvı malzemeler karıştırma kabına konup içinde maya eritilir
  • tuz ve şeker eklenip aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğrulur
  • yarım saat kabında mayalanır.
  • iç malzemesi konarak poğaçalar yapıldıktan sonra tepside 35-40 dakika daha mayalanır yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

    Not: normal büyüklükteki su bardağı ile hazırladığım hamurdan resimdeki kadar poğaça çıktı.Birde hamurda soda olduğundan iki üç gün tazeliğini korudu.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

24 yorum:

  1. arkadaşım çok nefis gözüküyor eline sağlık nursel

    YanıtlaSil
  2. Selam, soda pogaca ya ne yapiyor?

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım güzel oldukları goruntusunden bellı zaten pufuduk pufuduk

    YanıtlaSil
  4. bereketi bol olsun inşallah nefis görünüyorlar.okurken içimden bende kalkip yapmak istedim ama süt yok başka zaman inşallah.hayırlı günler.

    YanıtlaSil
  5. OOOOOo....harika bir görüntü.Mayalı poğaçaları herzaman kabartma tozu ile yapılana tercih etmişimdir.İlk fırsatta denenecekler arasına girdi..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. sevgili My Little World soda poğaçaların tazeliğini koruyor.daha geç bayatlıyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. canım nazmiye hanımcım yok böyle birşey ya harika poğaçalar üzerine sürdüğün yumurtanın içinde başka bişey varmı nar gibi gözüküyor ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Fatma hanım,yumurtanın sarısının içine biraz zeytinyağ damlatırım fakat,fotoğraf makinemin profosyonel oluşununda büyük etkisi var sanırım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. hangi makineyi kullanıyorsunuz? benimde yeni bir makine almam gerkiyorda?

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Akdeniz Kızı fotoğraf işleri ile kızım ilgileniyor, makinemiz Canon 500D.

    YanıtlaSil
  12. off off offf

    gürüntü süper

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  13. nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  14. Harika görünüyor bende yapmaya kalktık ama soda yok :(

    YanıtlaSil
  15. Nazmiye Hanım Merhaba;
    Acaba bu poğaçada kuru toz maya kullansak olur mu? Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  16. Kuru toz maya da ayni işi gorucektir.şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  17. Yemek deryası6 Ocak 2013 19:27

    Bu denediğim üçüncü tarfiniz. Hepside mükemmel oldu. Tariflerinize blogumda yer verdim. Paylaşım için çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  18. cok güzel tarifini aldımda 4 gün önce denedim aynı gün icerisinde 2 kere yaptım 2.cısınin ölcegini daha fazla koydum bizimkiler bayıldı arkadaslarımda herkese tarifini veriyorum ellerinize saglık naz hanımmm

    YanıtlaSil
  19. Beğendiğinize sevindim İrem hanım,afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok begendim nazmiye hanım ve herkes tarıfını alıyor bu sekılde kolayca hamuru gelıp guzel lezzetlı olan tavsıye edebılcenız pogacalarınız varmı ? sayfanızı yenı buldum ve yavasca bakıp tarıflerınızı alcam .teşekkürler

      Sil
  20. Nazmiye abla simdi denedim bu enfes pogacayi ,ayni pastanede satilan pogaca tadi...herkese tavsiye ederm olculer cuk diye otryor. Abla ben lokum kekini de denemistim favorılerim arasinda.cok tesekkur ederim tarifler icin.acaba bu pogaçalari dondurucu da saklayablrmyz?

    YanıtlaSil
  21. tabiiki dondurucuda saklayabilirsiniz, çôzüldükten sonra kapaklı bir tavada kısık ateşte ısıtırsanız yeni yapılmış gibi olur.

    YanıtlaSil
  22. poğaçaların ağzının açılmaması için ne yaptınız acaba :)

    YanıtlaSil
  23. Poğaçaların ağzının açılmaması için özel bir şey yapmadım,öylesine şekil verdim;))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.