22 Ekim 2012 Pazartesi

Terasta Kahvaltı


           Havanın bu gün birdenbire soğuması bu yaz ki teras keyfinin sona erdiğini gösteriyor.Mart ayının sonundan beri hep terasta yedik, içtik misafir ağırladık,artık yavaş yavaş içerilere kaçıcaz sanırım.Neyse Allah sağlıklı günler göstersin daha çok kahvaltılar yapalım İnşaAllah.
          Bu kahvaltı sofrasını geçtiğimiz cuma günü çok sevdiğim Bahçeşehir'den komşularım,arkadaşlarım Ebru ve Müge için hazırladım.Beni özleyip ziyaret etme inceliği gösterdikleri için onlara çok teşekkür ediyorum,iyi ki varsınız kızlar.
          Kahvaltıda klasik kahvaltılıklar


  • yoğurtlu biber kavurması
       Kırmızı biberleri küçük doğrayıp az yağda yumuşayana kadar kavurdum ,soğuyunca  sarımsaklı yoğurt ve az tuzla karıştırdım.          

  •  Tulum peynirli acı biber sosu
   Daha önce yaptığım acı sosunu(tık tık) biraz tulum peyniri,biraz ceviz,kıyılmış maydanoz biraz kimyonla tatlandırdım.Domates dilimleri üstünde servis yaptım.

  •  Yumurta salatası
    Yumurtaları katı halde haşlayıp ince doğradığım maydanoz ve taze soğanla karıştırdım.Servisten önce sızma zeytinyağ,tuz ve pulbiberle tatlandırdım.



       Mercimekli börek

  • 3 yufka
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
      İç malzemesi
  • soğanlar sıvıyağda kavrulduktan sonra,haşlanmış yeşil mercimek,kıyılmış maydanoz,tuz,karabiber,pulbiber eklenip karıştırılır.


      İki kat yufkanın arasına ve üstüne yağlı,sulu sostan sürülüp 8 parçaya kesilir kalın sigara böreği gibi sarılır.Üstüne yumurta sarısı sürülüp haşhaş veya susam ekilir.

      Tatlı olarak Çikolatalı Mus  (tık tık)yapmıştım resimlemeyi unutmuşum siz daha önceki tarife bakabilirsiniz.
    İşte bu kadar.
    Şimdiden bayramınızı kutluyor, sevdiklerinizle birlikte şeker tadında bir bayram geçirmenizi diliyorum.Hoşçakalın,sevgiyle kalın.

4 yorum:

  1. Henüz kahvaltı da yapmamışken, keşke sofraya ışınlanabilme şansım olsaydı diye geçiriyorum içimden:)
    Herşey harika canım.
    Afiyet şifa olsun.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. Hepsi birbirinden nefis görünüyor.Bende yumurta salatasını aynen bu şekilde yaparım.Masa çok iştah acıcı Ellerine sağlık yiyenlere afiyet şifa olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine emklerine saglik hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.