8 Eylül 2010 Çarşamba

Frambuazlı Cheesecake ve Bayram


   Eveeet  yoğun istek üzerine nihayet cheesecake tarifimi yazıyorum.Yarın mübarek ramazan bayramı,bütün sevdiklerimin ve müslüman aleminin bayramını kutluyorum.
   
    Kayseri'deyken bayramlarda kadayıf ,baklava,revani,şekerpare gibi tatlılar ikram ederdim.O kadar çok misafir ağırlardım ki,salonda oturacak yer kalmazdı. Yeni gelenlere, önce gelenler yer verirdi.Akrabalar, arkadaşlar herkes ordaydı.Bazen şikayet ettiğimde olurdu, şimdi o günleri hatırlayınca kendime kızıyorum ne güzelmiş o günler.
      Fakat altı yıldır İstanbul'da bayramı pek yaşayamıyoruz.Üç beş aile ağırlarsak sevinir olduk.Mesafeler ve trafik bayramların eski anlamını yitirmesine sebep oldu.Yinede bayram geldi diye heyecanlanıyoruz.Bu yüzden kadayıf,baklava yerine kızlarımın sevdiği tatlıları yapıyorum.Bu bayramda cheesecake istediler.
     
   Şimdi malzemeleri ve yapılışını yazıyorum,bir gün önce yaparsanız daha lezzetli oluyor.

    Tabanı için:

     2 paket burçak bisküvi
     3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
     1 avuç fındık yada badem

     Bisküviler ve badem robotta kıyılır tereyağ eklenir.Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilir kenerları yağlanır.Robotta kıyılan bisküviler kalıbın tabanına bastırılır,buzdolabında dinlenmeye bırakılır.Bu arada krema malzemesi hazırlanır.

      3 yumurta
      1su bardağı şeker
      2 paket pınar labne
      1 paket pınar krema
      2 yemek kaşığı un
      1 paket vanilya
      limon kabuğu rendesi

      Önce yumurta ve şeker iyice çırpılıp  sırasıyla diğer malzeme eklenir.Yumurta ve labne oda sıcaklığında olacak.Hazırlanan karışım bisküvilerin üzerine dökülür fırına konur. 180 derecede 40 dak, sonra 150 derecede 10 dak pişirilir.Fırının kapağı açılmadan 1 saat dinlendirilir.Çıkarınca iyice soğuması beklenir.Üzeri için sos malzemesi hazırlanır.

      1,5 bardak vişne suyu
      1 yemek kaşığı nişasta
      2 yemek kaşığı şeker
      frambuaz yada vişne .
     
      Vişne suyu ,nişasta ve şeker muhallebi gibi pişirilir.Cheesecakekin üzerine dondurulmuş frambuazlar dizilip ,sıcaklığı geçen vişneli sos dökülür.Buzdolabında dinlenmeye bırakılır.Biraz zahmetli gibi görünsede birkaç kez yapınca o kadar zor olmadığını göreceksiniz.
     Bu bayramda tatlımız cheesecake oldu.Nice bayramlara sağlıkla ve sevdiklerimizle birlikte kavuşmak dileğiyle......
   

2 yorum:

  1. Nazmiye Teyzeciğim ellerine sağlık bir gün bu cheesecake'ten yiyeceğimi umuyorum çok methini duydum. Zaten bir mantı sözü aldım :)

    Blogunu - yemekleri yapmasam da - takip ediyorum, çok güzel gidiyorsun umarım devam edersin yazmaya. Sevgiler.

    Görkem

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler tatlım en kısa zamanda mantıda ,cheesecake de yemeye bekliyorum.öpüyorum seni.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.