27 Eylül 2010 Pazartesi

Kısır

     Çocukluğumdan beri en çok sevdiğim salatadır kısır.Ne zaman canım acılı bir şeyler istese hemen elim bulgur kavanozuna gider.Küçük kızım Yağmur da benim gibi çok sever,canı çektiğinde anne bir kısır yapsan da yesek der,ben zaten dünden hazır olduğum için hiç itiraz etmem.
     Ama hep dikkat ederim; herkesin yaptığı kısır farklı oluyor, gerçi bütün yemekler de öyle el ayarı dedikleri bu olsa gerek. Şimdi size evde olan malzemelerle salata yaparken bir anda kısıra dönüşen tarifimi yazıyorum.Size sadece fikir vermek için,yoksa kısırı bilmeyen yoktur herhalde.
Malzemeler.
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 küçük kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşık biber salçası
  • 2 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • maydanoz ,dereotu
  • kıvırcık marul
  • birkaç sivri biber
  • 3-4 taze soğan
  • karabiber
  • tuz
  • kimyon
  • nane (kuru veya taze)
  • pulbiber
  • nar ekşisi veya limon
    Yapılışı:
     Bir su bardağı bulgur,üzerini geçecek kadar kaynar su ile ıslatılıp 10 dakika kapağını kapatıp bekletilir.Diğer taraftan kuru soğan ince kıyılıp sıvıyağda kavrulur,biraz pembeleşince salçalar eklenir.Yeşillikler ,domates,salatalık ince doğranır.Şişen bulgura ,önce yağ ve salça ,sonra yeşillikler ve baharatlar eklenip karıştırılır.Benim tarifim böyle ,siz istediğiniz baharat ve yeşillikle zevkinize göre yaparsınız.Afiyetle yersiniz.

2 yorum:

  1. ooh kısır, hem de senin elinden, olsa da yesek :) nazmiye teyze bugün tarifini komşudan aldığımız bir hindistan cevizli kurabiye yaptım çok güzel oldu sana da getireyim de beğenirsen koyarsın belki buraya.

    YanıtlaSil
  2. Senin kısırında çok güzeldi,eline sağlık.Kurabiyede mutlaka çok güzeldir,Görkem'in kurabiyesi diye koyarız.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.