19 Aralık 2010 Pazar

Kumpir

       Kumpiri tepside, fırında yapıyorum pişmesi de servisi de kolay oluyor.Evdeki malzemelerle yaptığım, kızların bayılarak yediği kumpirin tarifi:
       Malzemeler:
  • 4 orta boy patates
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • rendelenmiş kaşar
  • konserve mısır
  • sosis,sucuk(evde ne varsa)
  • istenirse kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • ketçap,mayonez
   (bu malzemelerle 4 kişilik kumpir çıkıyor)
    Yapılışı:
  • haşlanmış patates sıcakken tereyağ ve tuz ile birlikte ezilir.İstenirse biraz da kaşar rendesi ilave edilir.
  • küçük dikdörtgen borcama bastırarak yayılır.
  • üzerine garnitür,mısır,sosis(sosisleri ayrı bir yerde salçalı pişirdim)en üste de kaşar veya parmesan rendesi dökülür
  • 200 derece fırında sadece kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir
  • dilimlenip tabaklara alınca ketçap ve mayonezle birlikte servis yapılır.
İsterseniz farklı malzemelerle damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz.Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Ben de bayıldım :)
    Ne şahane olmuş öyle,hem pratik hem lezzetli..
    En kısa zamanda denemeliyim :)
    Ellerine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. gayet hoş hemen denenmeli. :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik tatlim harika olmus.. cok nefisss görnüyor.. hemde pratik:)) ohhh daha ne olsun...sicacik sevgilerimle.. ;)

    YanıtlaSil
  4. Çok severim. Harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. İşte buna bayılıyorum!
    Tepside olması bana da cazip geliyor,pratiklik açısından.Ellerine sağlık ablacığım.Mutlu haftalar!

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş canım kızlar ağzının tadını bilyorlarmış:) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. valla bende bayılarak yerim çok severim çünki:)))
    harika olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.