Bu akşam balık yapalım dedik, hamsi yada somon almak niyeti ile gittik balıkçıya,tekirleri görünce fikrimiz değişti tekir yapmaya karar verdik.Daha önce balık tavasında az yağlı kızartıyordum ama ne kadar az yağ döktük desekde yinede yağlı oluyordu,tekir zaten yağlı bir balık.Bol yeşillikli bir de salata tamam işte.
YAPILIŞI:
- balıklar temizlenip yıkandıktan sonra süzgeçe alınıp biraz beklenir
- fırın tepsisine yağlı kağıt serilir
- çukur bir tabakta yeterince mısır unu,tuz ve karabiber karıştırılır
- balıklar tek tek mısır ununa bulanıp tepsiye dizilir
- 200 derece önceden ısınmış fırında 15 dakika 5 dakika da üst ızgarada kızartılır
SICAK TAHİN HELVASI
Balığın üstüne helva olmazsa olmaz bizim için.Geçenlerde bir balık lokantasında yedik sıcak helvayı,ayaküstü garsonun anlattığı kadar tarifi, birde netten baktım fena olmadı mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
100 gr kadar tahin helvası
yarım çay bardağı süt (kıvamına göre değişebilir)
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Tahin helvası çatalla ezilir süt ve limon suyu ilave edilip boza kıvamına getirilir, ısıya dayanıklı kaplara konup sıcak fırında 10 dakika pişirilir.Bizim helva kakaolu olduğu için biraz esmerce oldu rengi ama tadı gayet güzeldi .
O kadar diyet lafı ettim, sanmayın ki helvayı yedim sadece tadına baktım.
süper ikili elinize sağlık. :)
YanıtlaSilohhh yemede yanında yat :) süper görünüyorlar :)
YanıtlaSilİşte budur ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgili arkadaşım iyiki varsın sayende hergün neyemeyi yapacagım kaygısı bitti okadar güzel görünüyorlarki sabırsızlıkla deneyeceğim Ziynet
YanıtlaSilTekir hiç denemediğim ama merak ettiğim bir balık.Helvayıda denemedim.Ellerine sağlık nefis ötesi görünüyorlar canım.
YanıtlaSilhelva aklımda her balık pişirdiğimde yapacağım diyorum ama sonra kalıyor yapmadan.fıırnda pişirmek daha iyi olmuş..ellerine sağlık
YanıtlaSilBalık ve helva ayrılmaz ikili bence:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Afiyet olsun.
Ellerine saglik canim, ilk defa böyle bir tatli duyuyorum. Eminimki çok nefistir
YanıtlaSilSağlıklı ve güzel bir yıl dilerim.
YanıtlaSilmaşallah ablacığım bu ne güzel ziyafettir bu :)
YanıtlaSilFırında böylesine güzel kızarmış balıkları ilk defa görüyorum desem yalan olmaz..
Benim yaptıklarım bu kadar güzel kızarmıyorlar..
Bir dahaki sefere ben de mısır unu kullanmalıyım sanırım..
Helva da şahane olmuş,ellerine sağlık..
sevgilerimle..
Balıktan sonra helva vazgeçilmezlerimdendir fakat helvayı bu şekilde ilk kez denedim. Çok güzel tatlı olmuş. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSil