Börülce pek kullandığım bir bakliyat değildi,geçtiğimiz haftaya kadar.Eşim Gaziantep'ten dolmalık kuru sebzeleri alırken börülce ve firik de almış.Firik ve bulguru birlikte pilav pişirdim, ben beğendim değişik isli bir tadı var ama kızlar beğenmedi yani pek rağbet görmedi.
Börülceye bayıldılar kolay lezzetli bir salata oldu.Bu hafta ikinci kez yaptım yanında da mis gibi fırında ekmek.
Malzemeler:
- 1 kase börülce
- 1 kutu konserve mısır
- 1 kuru soğan
- çarliston biber,domates
- maydanoz
- limon,zeytinyağ,tuz,nar ekşisi
- börülceyi düdüklü tencerede 9-10 dakika haşladım(dikkat,dağılmasın)
- diğer malzemeleri ince doğrayıp,sosunu da ekleyip karıştırdım
Tahıllı ekmeği daha önce vermiştim malzemeler buradan bakabilirsiniz.Ben sadece hamuru makinede yoğurup fırın tepsisine biraz kepek döküp hamura somun ekmek şekli verdim, 20 dakika fırının içinde mayalanmasını bekledim,200 derece sıcaklıkta 20-25 dakika kızarana kadar pişirdim.
Bir örtüye sarıp biraz dinlendikten sonra dilimleyebilirsiniz,makinede pişenden daha lezzetli bir ekmek oluyor.
Ne kadar da güzel gözüküyor börülceler,capcanlı,harika..
YanıtlaSilEkmek de bildiğin ekmek olmuş :)
tereyağ sürüp yemelik :)
Ellerine sağlık canım..
Afiyet olsun..
salatanda ekmeginde cok lezzetli görünüyorlar canim.. ellerine , emegine saglik.. sicacik sevgilerimle..
YanıtlaSilben salata ve ekmeğe bayılırım.. bu menü tam bana göre.. elinize sağlık.
YanıtlaSilikiside çok güzel olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.salatayı mutlaka denemek istiyorum.sevgiler.
YanıtlaSilSalata çok canlı ve güzel görünüyor ekmek de süper olmuş ikisi de harika ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilSalata,ekmek ikilisi super görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Salata ve ekmek nefis görünüyor uzanıp alacak gibiyim sanki resimler o kadar güzelki:)
YanıtlaSil