5 Ocak 2012 Perşembe

Bugün Misafirlerim Vardı

       
          2012  yılı hepimize mutluluk,sağlık,huzur getirmesini dileyerek yazıma başlamak istiyorum.Başlıkta da yazdığım gibi bugün misafirlerim vardı,hepsi çok sevdiğim uzun süredir tanıdığım dostlarım.Daha önce Safiye'de ondan sonra Ziynet'te, bugün bende idik. Bir sonraki gün Ayfer hanımda olacağız.Safiye'nin sofrasını( tık tık) yayınlamıştım,Ziynet'in sofrası en kısa zamanda gelecek.
        Sizde de öylemi bilmem ama benim sevdiğim dostlarım geleceği zaman acayip bir hafiflik, pozitif enerji adeta uçarak bütün işlerimi yapıp, ikramlarımı hazırlıyorum.Yine öyle oldu eşim takılıyor bana atom karınca gibisin diye.Ama bazen de gelecek insanın ruh halinden midir bilmem ama,bir ağırlık bir rehavet resmen ittire ittire hazırlanıyorum.Özendikçe birbirine karışıyor işler her zaman kabaran kek kabarmıyor,dolmam, sarmam dibine tutuyor bir sürü aksilik.Lafı fazla uzatmadan mönüme geçeyim.






     

         Baklava yufkası ile daha önce tahinli kuru baklava yapmıştım,börek tarifini uzun süredir denemek istiyordum bugüne kısmetmiş.Çok güzel çıtır çıtır oldu.
         3-4 baklava yufkasının aralarını su ile karıştırılmış tereyağ ile yağlayalım,dar olan kenara istediğimiz bir iç malzemesini koyup çok gevşek olmayacak şekilde rulo yapalım, kesip tepsiye yerleştirelim yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.İşte bu kadar kolay.




         
      Yoğurtlu pancar,kurabiye ve lokum kekin tarifleri daha sonra gelecek.
      Yine çok sevdiğim arkadaşım Şefika kendi elleriyle yaptığı çikolataları getirmiş, arkadaşımın birbirinden güzel tariflerine ulaşmak için blogunu ziyaret edin derim.


         Nefis çikolatalar için teşekkürler şefika'cığım, artık yapılışını sen blogunda anlatırsın.Bundan sonra ben de çikolatalarımı kendim yapacağım........

12 yorum:

  1. Canım bende senin yeni yılını kutluyorum sağlık huzur mutluluk diliyorum:)
    sofran mönün harika canım ellerine sağlık
    ahhh kısrla turşu ikilisine bayılırıııım
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. nazmiye'cim nasıl özlemişim senin güler yüzünü,sohbetini...Yaptığın bir birinden güzel ikramların yanında benim çikolatalarımın lafı bile olmaz.<ellerine sağlık,yüreğine sağlık arkadaşım...O kadar çok yemişim ki, akşam yemek bile yiyemedim inan.Herşey süperdi.en kısa zamanda inşallah bende tekrarlayalım canım.öpüyorum.selamlar:))

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerinize emeklerinize saglik cok güzel görünüyor .Cikolata soslu kekin tarifini nütfen bizimle paylas .Cok güzel görünüyor .Ben 10 sene öncesi belki dahada fazla oldu bu keki yapmayali Hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  4. sofra çok güzel görünüyor afiyetler olsun
    sizi izlemeye alıyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bütün ikramlıklar harika tanışsakta bizde misafirin olsak .ellerine sağlık masada ayrı bir özenli bayıldım ....

    YanıtlaSil
  6. Ne guzel bir sofra olmus bu canim ellerin dert gôrmezsin. Sefikanin blogundan bahsetmeyi iyi yapmissin hemen üye oldum :)

    YanıtlaSil
  7. hepsi birbirinden harika canım.ellerine sağlık.afiyet şeker olsun.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım, hepsi harika görünüyor. Ama ben lokum keke bittim. En kısa zamanda tarif bekliyorum. Sevgilerimle...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Fatma,Şefika,Gülcan,Melisa,Bu benim dünyam,Ayla,Sevda,Elif güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.mümkün olsa da hepinizi misafir etsem,çok mutlu olurum.lokum kekin tarifi akşam gelecek,mutlaka yapın çok hafif sunumu çok güzel özellikle çocukların çok hoşuna gidiyor.

    YanıtlaSil
  10. sevgili nazmiye sana misafir olmak istiyorum bayildim masana.hazirliklarin mukemmel.deger verdigin belli misafirlerine. ellerine saglik.hayirli cumalar.sevgiyle.

    YanıtlaSil
  11. masa süperrr çok beğendim eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Offf herşey süper olmuş ama benim gözüm salatalar ve kekte kaldı :)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.