26 Şubat 2012 Pazar

İçli Köfte




           İçli köfte,hani hep zor diye biliriz yapmaktan korkarız ya, hiç gerek yokmuş korkmaya.Çok ustası olmasam da gayet güzel oldu köftelerim.Önce elim alışkın olmadığı için çok uğraştım ama sonra daha hızlandım.Yalnız şöyle kızardıktan sonra kesip içini göstersem, gayet ince oyduğumu görecektiniz fakat biran önce yeme telaşıyla unutmuşuz.
         Ben bu sefer dış hamuruna et koymadım,bir daha ki sefere etli yapacağım.
         İç malzemeleri:
  • 1 kg kıyma
  • 4-5 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz,pul biber,karabiber
  • biraz tereyağ
       Önce soğanlar ufak ufak doğranır kavrulur,sonra kıyma eklenip kavurmaya devam edilir.Tamamen suyunu çekip pişince baharatlar ve salça eklenir.(köfteyi yapmadan önce hazırlayıp iyice soğumuş olması gerekiyor.)

        Dış malzemesi:
  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yumurta akı
  • pul biber,kimyon,tuz
     Yapılışı:
  • bulgur 2 su bardağı sıcak su ile 15-20 dakika ıslatılır
  • daha sonra bulgura irmik,yumurta akı,salçalar, baharatlar eklnip biraz su yardımı ile yoğurmaya başlanır
  • biraz yoğrulduktan sonra un eklenip kıvamını alana dek yoğrulur.
  • hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elimizi ıslatarak oyulur içine kıyması konulup yavaşça kapatılır
  • mutlaka yanımızda bir kase su olup elimizi gerekince bu suya batırarak köftelerimizi hazırlayalım.
  • köftelerimizi hazırlayınca üzerine nemli bez örtelim ki kurumasın
  • kızartma tenceresinde yağı kızdırıp yavaşça köfteleri atalım,rengi dönene kadar kızartalım
  • kızartma ağır olur derseniz haşlayabilirsiniz
  • bu malzemelerden üst ve alt resimlerdeki kadar köfte çıkıyor
  • isterseniz dış malzemesine 300 gr yağsız iki kez çekilmiş kıyma eklenebilir.
        Bu tarifi 72.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİ DÜZENLEYEN  GÜLO ANNE MUTFAKTA arkadaşıma gönderiyorum

15 yorum:

  1. bende içli köfteyi gözümde büyütenlerdenim. bir cesaret yapıcam elbet bigün. :) ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  2. Nazmiye hanım biraz ağır olsa da köfteler kızartılınca tadı daha güzel oluyor:) ellerinize sağlık çok güzel görünüyor .sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. tanıştığıma memnun oldum canım
    artık üyelerinin arasındayım
    mmm mis canım
    ellerine sağlık
    muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
  4. çok severim çokkkk ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  5. içli köfte çok leziz görünüyor, blogunuz da tarifleriniz de çok hoş...

    YanıtlaSil
  6. merhabalar Nazmye hanmcım:)) bir geldin pir gelin:)) canım benim maaşaallah içli köfteler harika ellerine sağlık sevgiler gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Canım tarifinizi yayınladım ellerinize sağlık.Katılımınızdan dolayı tşk ederim her zaman beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok seviyorum içli köfteyi ama hep çekiniyorum beceremezsem diye. Cesaret verdin bana. Deneyeceğim artık. Nefis görünüyorlar canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ya harika görünüyor bende en kısa zamanda deneyeceğim...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. hiç yapmadım zor geliyor gerçekten,sizin yaptığınız harika görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Nasıl severim bu içli köfteyi...ara ara yapıyorum.biraz uğraşmalı ama olsun yerken unutuyor insan :)eline koluna sağlık...

    YanıtlaSil
  12. çok severim ama daha denemedim..
    nefis gözüküyor
    sevgilerimle..
    seval

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuşlar Nazmiye ablajım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Şimdiye kadar denemeye cesaret edemedim ama içimden bir ses sizin tarifinizle "bu iş olacak" diyor. Ellerinize sağlık, harika görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Nefis... Elinize emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.