21 Kasım 2010 Pazar

Actifryda Arnavut Ciğeri

      Dokuz günlük bayram tatilinin nasıl geçtiğini anlamadık.Arefe günü Kayseri'ye gittik,bayram,bayram gibi geçti.Eş,dost,akraba ziyaretleri yani bayağı yoğundu.Tabiki bu arada ipin ucu kaçtı tatlılar,börekler, etler,kahvaltıda pide,katmer yani kilo alıp döndük.Yarından itibaren diyete başlıyorum.
    Tatilin son akşamı(yani bugün) arnavut ciğeri,ev eriştesi ve karışık mevsim  salatasıydı mönümüz.
Arnavut Ciğeri

   Malzemeler:
  • yarım kilo dana ciğeri
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • tuz
  • karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yapılışı: Ciğeri kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra,süzgeç içinde süzdürülür.Un, tuz,karabiber ile karıştırılır actifryın içine zeytinyağ konup 2 dakika ısıtılır ciğerler ilave edilip 15-17 dakika pişirilir.                                                                        
Servis için. 2 adet kuru soğan piyaz doğranıp yıkandıktan sonra tuz, zeytinyağ,sumak ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır ciğerlerin yanında servis yapılır. 

1 yorum:

  1. Ciğer nefis gözüküyor.Ellerinize sağlık :)Actifry'la başka lezzetler varsa bildiğiniz,paylaşırsanız çook sevinirim..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.