Dokuz günlük bayram tatilinin nasıl geçtiğini anlamadık.Arefe günü Kayseri'ye gittik,bayram,bayram gibi geçti.Eş,dost,akraba ziyaretleri yani bayağı yoğundu.Tabiki bu arada ipin ucu kaçtı tatlılar,börekler, etler,kahvaltıda pide,katmer yani kilo alıp döndük.Yarından itibaren diyete başlıyorum.
Tatilin son akşamı(yani bugün) arnavut ciğeri,ev eriştesi ve karışık mevsim salatasıydı mönümüz.
Arnavut Ciğeri
Malzemeler:
- yarım kilo dana ciğeri
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- tuz
- karabiber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Servis için. 2 adet kuru soğan piyaz doğranıp yıkandıktan sonra tuz, zeytinyağ,sumak ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır ciğerlerin yanında servis yapılır.
Ciğer nefis gözüküyor.Ellerinize sağlık :)Actifry'la başka lezzetler varsa bildiğiniz,paylaşırsanız çook sevinirim..
YanıtlaSil