Tarifi vermeden önce severek takip ettiğim blog arkadaşım Lezzete dair ne varsa Yeşim beni mimlemiş garip gelen huylarım ve yapmak isteyip yapamadıklarımı 7 maddede yazmamı istemiş. Daha önce hiç düşünmemiştim bunu. Bakalım neler çıkacak.
- Çok kararsızım ,sürekli fikir değiştiririm
- Evde,mutfakta hiçbir şeyin yerinin değişmesini istemem,değiştirmem de.
- Her şey düzgün simetrik olacak .Sahurda bile tabakların desenini aynı yöne düzeltmişim kızım çok şaşırmıştı.
- Eskiden köpekleri sevmezdim,şimdi çok seviyorum .İlerde uygun yerimiz olursa mutlaka bir Golden Retriever almak istiyorum.
- Aklıma gelen bir yemeği hiç üşenmeden yaparım ve yerim, bu huyumu hiç sevmiyorum.
- Hep ufak bir cafe ya da pastanem olmasını isterdim,belki ilerde olur.
- Benim için doğruluk ve dürüstlük çok önemli haksızlığa asla tahammülüm yoktur,sonuna kadar hakkımı savunurum.
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı portakal suyu+kabuğunun rendesi
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı sinangil sade kek unu
- kabartma tozu
- vanilya
- tarçın
- kuru üzüm
- 1 elma
- yumurta,şeker çırpılır
- yağ,portakal suyu ve kabuğu eklenir
- un,kabartma tozu,vanilya konup karıştırılır(aslında sinangil kek ununda kabartma tozu koymayın diyor, ama ben koydum)
- ,elma soyulup yarım ay şeklinde doğranıp kalıbın tabanına yan yan dizilir(ben iki adet baton kek kalıbı kullandım)
- üzerine üzüm ve tarçın atılır
Kek hamuru dökülüp 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir
Kek şahane..
YanıtlaSilCevaplar nefis :)
Bence garipliklerin çok yerinde :)
Mutlu haftalar diliyorum canım..
Portakalı kekte çok severim hele bir de yanında elma olursa lezzetinden yenmez. Harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilKek çok güzel gözüküyor benimde dolaptaki elmaları bir an önce değerlendirmem gerek :)
YanıtlaSilAslında hepimizin gariplikleri bir birine benziyor kadınların doğasında var galiba tertip düzen:)
sevgiler...
aaa mimlenmişim:) teşekkür ederim mim için.ilk yazının konusu olsun..
YanıtlaSilkek harika olmuş.benim baton kalıbım epeyce derin.bir kalıpta pişirsem sorun olur mu? denemek istiyorum..şey bi de kek unu kabartma tozlu değil mi? normal un kullansam?
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilsevgili balpare mim için vereceğin cevapları merakla bekliyorum.keki tek kalıpta pişirebilirsin,normal unla da olur.kekunun tadı benim hoşuma gidiyor.
YanıtlaSilbu kek çok güzel görünüyor denemeliyim dedim... tarifin için ellerine sağlık canım özellikle elmalar benim çok hoşuma gitti ve yedirdiğim herkes sürekli bu kekten istemeye başladı birde senin ellerinden yemiş olsalardı lezzetine asla doyamazlardı eminim :)))
YanıtlaSil