21 Kasım 2010 Pazar

Kıymalı Ev Eriştesi

      Malzemeler:
  • 2 kase erişte
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
     Kıymalı sosu için:
  • 250 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • tuz,karabiber,kırmızı biber
    Yapılışı:
  • erişteler zeytinyağ ile birlikte teflon pilav tenceresinde biraz rengi dönünceye kadar fazla karıştırmadan kavrulur
  • eriştelerin üstünü geçecek kadar kaynar su ilave edilip 8-10 dakika arada karıştırarak suyu biterse az,az ilave ederek pişirilir.
  • kıyma soğanla birlikte kavrulur salçalar ve baharatlar az su ilavesiyle pişirilir
  • biraz dinlenen eriştelerin üzerinde servis yapılır
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık bende sıkca yaparım bazende yoğurtlusunu yaparım mantı misali:)
    ev eriştesinin tadı hiç bir şeye benzemez değilmi arkadaşım? bereketli olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Eristeyi annem keser sagolsun bizede ayirir her sene gönderir ,kiymali hic denememistim nfis omus elinize saglik

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Erişteleri görünce bir ahh çektim bu sene niye yapmadım diye.

    YanıtlaSil
  5. erişteyi çok severim.kıymalı hiç denemedim ama harıka görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.