- 2 kase erişte
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 250 gr kıyma
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet kuru soğan
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- tuz,karabiber,kırmızı biber
- erişteler zeytinyağ ile birlikte teflon pilav tenceresinde biraz rengi dönünceye kadar fazla karıştırmadan kavrulur
- eriştelerin üstünü geçecek kadar kaynar su ilave edilip 8-10 dakika arada karıştırarak suyu biterse az,az ilave ederek pişirilir.
- kıyma soğanla birlikte kavrulur salçalar ve baharatlar az su ilavesiyle pişirilir
- biraz dinlenen eriştelerin üzerinde servis yapılır
Afiyet olsun.
nefis görünüyor ellerine sağlık bende sıkca yaparım bazende yoğurtlusunu yaparım mantı misali:)
YanıtlaSilev eriştesinin tadı hiç bir şeye benzemez değilmi arkadaşım? bereketli olsun
sevgiler
Eristeyi annem keser sagolsun bizede ayirir her sene gönderir ,kiymali hic denememistim nfis omus elinize saglik
YanıtlaSilMis gibi harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilErişteleri görünce bir ahh çektim bu sene niye yapmadım diye.
YanıtlaSilerişteyi çok severim.kıymalı hiç denemedim ama harıka görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil