3 Kasım 2010 Çarşamba

Böğürtlenli Cheesecake

     Merhaba,bu cheesecake ki sevgili Ayda'da  yedim,o günden beri denemek istiyordum, nihayet bu gün yaptım nefis bir cheesecake oldu.Ben üst meyvesi için böğürtlen kullandım,siz istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz.
    Malzemeler:
    Alt katı için:
  • 1 adet uno pastaban
    Orta kat için:
  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 bardak yoğurt(sulu olmasın,ama süzme değil)
  • 2 kutu  labne(pınar)
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet koyu krema(tikveşli)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • limon kabuğu rendesi
    Üst kat için:
  • 1 kutu dondurulmuş böğürtlen(yarım kg)
  • 1 paket vişne jölesi
    Yapılışı:
  • kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilir yağlanır
  • pastabanın tek katı kalıbın altına yerleştirilir(benim kalıbım 28 cm lik, uno pastaban küçük geldiği için resimdeki gibi kenarlarına ek yaptım)
  • yumurta ile şeker 5-6 dakika çırpılır
  • yoğurt,labne,krema,vanilya eklenip karıştırılır(çok fazla çırpılmaz)
  • un eklenip karıştırılır
  • kalıba pastabanın üstüne dökülür
  • önceden 180 derecede ısıtılmış fırının orta katında 40-45 dakika pişirilir
  • piştikten sonra fırının kapağı biraz aralanıp 5 dakika bekletilir
  • sıcaklığı geçince buzdolabında  bir kaç saat iyice soğutulur
  • dondurulmuş meyveler biraz çözülünce  fazla ezmeden rondodan geçirilir
  • jöle üstündeki tarife göre sıcak su ile hazırlanır soğuk su eklenmez
  • rondodan geçirdiğimiz meyveleri hazırladığımız  jöle ile karıştırılır
  • soğumuş cheesecake nin üstüne dökülür buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilir

Afiyet olsun.

14 yorum:

  1. görüntü muhteşem
    ağzım sulandı:))))))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok leziz olmuş ayrıca çok da iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Bir cheesecake müptelasının bu saate bu güzelliği görmesi pek iyi olmadı! :)
    Harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Böğürtlenli olması beni cezbetti doğrusu:)
    harika görünüyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. en sevdigim tad...ellerinize saglik harika gorunuyor

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. pasta harika olmuş.ellerinize sağlık.bir dilim aldım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. enfes görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. selam
    cheesecake hemde böğürtlenli harika bir tadı olduğuna eminim ellerinize sağlık nefis duruyor
    sevgiler
    Aynur

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık Nazmiye Hanım beni can evimden vurdunuz :) cheescake'lere bayılırım. Birşey sormak istiyorum kaç cm çapında bir kalıpta yaptığınızı öğrenebilirmiyim bu malzemelerle kalınlığı harika ...

    YanıtlaSil
  10. asla hayır diyemem:)))
    nefis olduğu belli ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Yelda hanım kalıbım 28 cm çapında.gerçekten bu malzeme ile kalınlık güzel oldu.

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor,denemedigim tek bögürtlenli olani,hemen yapmam gerek diyorum bu görüntü karsisinda.Ellerine saglik...

    Selamlarimla,Serap.

    YanıtlaSil
  13. arkadaşım hayırlı akşamlar.harika bir görüntü ellerine sağlık.mintiden sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Bu da güzel görünüyor ama ben pişmeyen kolay cheesecake tarifini daha çok beğendim onu deneyeceğim Nazmiye Hanım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.