7 Kasım 2010 Pazar

Kıymalı Lazanya

     Lazanya hep yapmak istemişimdir,nihayet bu akşam yaptım.Öğlen alışverişe çıktığımda ne pişirsem diye düşünüyordum,tam elimi makarnalara atarken aklıma evde bir kaç aydır pişirilmeyi bekleyen lazanya geldi.Kızların da hoşuna gider diye düşündüm.
     Eve dönerken Lezzet dergisi de aldım.Değerli yorumlarıyla beni yalnız bırakmayan blog arkadaşlarım Dokuzuncubulut ve Cafe pepela'nın tariflerini merak ediyordum,her zaman ki gibi çok güzel tariflerle çıkmışlar karşımıza.Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
    Dergiyi karıştırırken bir baktım sanki benim lazanya yapacağımı duymuşlar gibi sebzeli ,etli lazanya tarifleri var,bende kutunun üstünde ve dergideki tarifleri şöyle bir okudum kafamda az çok canlandı.Lazanyaları haşlama konusunda tereddütte kalıyordum,haşlamadan yapmaya karar verdim.
     İşte benim evde olan malzemelerle doğaçlama çıkmış lazanya tarifim.Kızlar da ben de çok beğendim unutmadan hemen vereyim tarifi.
     Malzemeler:4 kişilik
  • 8 adet lazanya yaprağı
  • 300 gr kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 domates,
  • 1 sivri biber
  • 1 havuç
  • 1 kase küçük doğranmış karnıbahar
  • tuz,karabiber
    Beşamel sos malzemesi
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,karabiber
  • üzeri için rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri
    Yapılışı:
  • kıymayı  zeytinyağında ince doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte kavuralım
  • kıymaya doğranmış domates,sivribiber,rendelenmiş havuç ve  doğradığımız karıbaharı,tuz, karabiber ekleyip 5-10 dakika pişmeye bırakalım
  • beşamel sos için, ufak bir tencereye tereyağ ve unu koyup kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuralım
  • sütü ekleyip karıştırarak muhallebi gibi pişirelim,blendırdan geçirelim.(Kıvamı çok koyu olmasın)
  • tuz ve karabiberini ekleyelim.
  • pişireceğimiz fırın kabını yağlayalım(ben küçük kare borcam kullandım)
  • beşamel sostan fırın kabına biraz yayalım
  • üzerine yanyana 2 yaprak lazanyayı yerleştirelim,tekrar 2-3 kaşık beşamel sürelim,hazırladığımız kıymadan biraz yayalım
  • tekrar lazanya,beşamel,kıyma devam edelim
  • böylece en üstte beşamel olacak şekilde malzemeyi paylaştıralım
  • kaşar rendesini serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim
  • biraz dinlendirip servis yapalım 
Afiyet olsun.Biz çok beğendik,birer dilim daha almamak için kendimizi zor tuttuk.

3 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerine sağlık evdekilere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba..
    Lazanyayı gördüm de geldim,bizleri de anmışsın,yüreğine sağlık canım!
    Daha güzel başarılar sizlerle olsun inşaAllah..
    Lazanyayı çok severim,garfield'tan aşağı kalır yanımda yok hani:)
    Ellerine,gönlüne sağlık!
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  3. Kıymalı olunca dahada lezzetli oluyor,ellerine sağlık canım
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Fikirleriniz benim için çok önemli.